Inhoudstypen  definiëren reeksen standaardvelden voor redacteuren om inhoud toe te voegen aan een Backdrop-site en zijn de bouwstenen voor gestructureerd schrijven en inhoud. In Backdrop is een inhoudstype een vooraf gedefinieerde verzameling gegevenstypen (velden).

Een manier om inhoudstypen te begrijpen, is door je voor te stellen dat je een formulier moet maken om informatie over je vrienden en contacten op te slaan. Als dit op papier zou staan, zou je waarschijnlijk een enkele lange regel voor de naam afdrukken, een blok van meerdere regels om het adres te schrijven, een korte regel voor het telefoonnummer, enzovoort. Vervolgens maakt u meerdere kopieën van dit formulier om voor elk nieuw contact opnieuw te gebruiken. 

Als u dit op een Backdrop-site zou doen, zou u een inhoudstype maken. U zou uw nieuwe inhoudstype een naam geven (bijv. Mijn contacten), de informatie definiëren die u over elk contact wilt opslaan (Velden in achtergrond genoemd) en vervolgens die velden (naam, adres en telefoonnummer, enz.) daaraan toevoegen Inhoudstype. U zou dan dit inhoudstype "Mijn contacten" gebruiken om de informatie in te voeren voor elk van de contacten die u wilt opslaan. 

https://docs.backdropcms.org/documentation/content-types