Als gids wil ik u, met deze gids, leiden door alle straten en steegjes van Backdropcms. 
Mijn naam is Jacques Vandenbemden, ik ben Limburger, Vlaming, Belg, Europeaan, Wereldburger. 

Omdat niet iedereen voldoende Engels kent, heb ik besloten de Backdropcms-omgeving zoveel mogelijk te vertalen naar het Nederlands (met een licht Vlaams accent). ☺️

Deze gebruikershandleiding is een gedetailleerde "How-To" voor praktisch alles wat u moet weten om een ​​Backdrop-website te maken, aan te passen en te beheren en is bedoeld voor mensen die misschien nieuw zijn met contentmanagementsystemen in het algemeen en met het Backdrop CMS in het bijzonder .
U leert het stapsgewijs. Wij zorgen voor de nodige informatie, stapsgewijs.

De gebruikershandleiding bestaat uit drie delen

  1. Gids voor deze site - Deze gids wordt voortdurend aangepast
  2. Backdrop CMS - Deze inhoud is deels afkomstig uit de gebruikershandleiding die beschikbaar is op docs.backdropcms.org en deels nieuw.
  3. Woordenlijst

De gebruikershandleiding is gebouwd met de module Boek. De module Boek is opgenomen in de kern van Backdrop, maar is standaard uitgeschakeld. We hebben het automatisch ingeschakeld voor deze handleiding. Als u besluit dat u uw gebruikershandleiding niet meer nodig heeft, kunt u de boekmodule uitschakelen en alle inhoud verwijderen. 

Deze gids wordt voortdurend bijgewerkt. Nieuwe inhoud of aanpassingen vind je in de links van Recente Inhoud.

Soms wordt Backdrop CMS vertaald als Achtergrond CMS.

Wij geven de voorkeur aan de originele naam Backdrop CMS.

Een backdrop is het doek of de achtergrond van het decor in het heater, toneel of opera. Het geeft sfeer en omkadering aan het geheel.