Een van de geweldige functies van Backdrop is de mogelijkheid om te bepalen hoe en waartoe mensen toegang hebben op uw site. U kunt machtigingen instellen voor deze "gebruikers" om te definiëren wie wat kan doen voor de kernfuncties van Backdrop en bijgedragen modules. U wilt bijvoorbeeld waarschijnlijk niet dat toevallige bezoekers uw startpagina bewerken. De site-eigenaar of een vertrouwde gebruiker moet dit echter wel kunnen.

Rollen en machtigingen

Om toegang te krijgen tot een bepaald gebied of een bepaalde functionaliteit van een Backdrop-website, moet een gebruiker hiervoor "toestemming" krijgen via het  toestemmingssysteem  van Backdrop . Zo zijn er aparte machtigingen voor het bekijken, bewerken en verwijderen van pagina's op de website. Dus om een ​​gebruiker de mogelijkheid te geven om inhoud te bewerken, moet de gebruiker die specifieke toestemming hebben. Om gebruikersprofielen te kunnen bekijken, is een aparte machtiging vereist, enzovoort.

Er zijn tientallen machtigingen voor meerdere functies van elke Backdrop-site en nieuwe modules kunnen extra machtigingen toevoegen.

Het zou echter inefficiënt zijn om elke gebruiker deze machtigingen afzonderlijk te verlenen. Daarom zijn machtigingen verpakt in groepen machtigingen die  rollen worden genoemd . Vervolgens kunnen rollen worden toegekend aan individuele gebruikers. Een Editor-rol kan bijvoorbeeld machtigingen bevatten om toegang te krijgen tot de website (natuurlijk), alle inhoud te bekijken, berichten te bewerken maar geen pagina-inhoud, gebruikersprofielen te bekijken, enzovoort. Dus als we bijvoorbeeld willen dat Tom, onze artikelschrijver, nu alle machtigingen van een redacteur heeft, kennen we hem gewoon de rol van redacteur toe.

Met Backdrop kunt u een willekeurig aantal verschillende soorten gebruikers of 'Rollen' instellen.

Out of the box herkent Backdrop drie rollen:

  • Geauthenticeerd  - een rol die automatisch wordt toegekend aan iedereen die is ingelogd
  • Anoniem  - een beperkte rol die automatisch wordt toegekend aan iedereen die niet is ingelogd; slechts drie machtigingen maken deel uit van deze rol: gepubliceerde inhoud bekijken, opmerkingen bekijken en toegang tot de HTML-editor.
  • Beheerder  - personen met deze rol krijgen alle machtigingen op de site

Een uitzondering is de eerste aangemaakte gebruiker (gebruiker/1) die standaard alle machtigingen heeft en behoudt.

https://docs.backdropcms.org/documentation/users-roles-and-permissions