Toen ik BackdropCMS leerde kennen was ik eerst verwonderd en daarna aangenaam verrast. 
BackdropCMS is een fork (afsplitsing) van Drupal 7.  
Met Drupal 8 nam Drupal een grote sprong en het systeem werd complexer en meer geschikt voor grotere, ingewikkelde websites.
BackdropCMS heeft het systeem van Drupal 7 verder ontwikkeld, is erg gebruiksvriendelijk en heeft erg veel mogelijkheden. Kennis van code- en scripttalen is niet noodzakelijk.

Backdropcms is een gratis en open source contentmanagementsysteem waarmee je moderne, uitgebreide websites voor bedrijven en non-profitorganisaties kunt bouwen. 
Een eenvoudige persoonlijke blog, een site voor kleine, maar ook grotere, ondernemingen, voor onderwijs, verenigingen, magazines... alles wat je maar wil kan. Je kan je site technisch en artistiek vormgeven.

Als je nu een Drupal7-website beheert kan je eenvoudig overschakelen naar BackdropCMS. Dat is een apart deel van deze gids, nog even geduld.

Je kan zelf een gids maken om informatie of gebruikersinstructies op te schrijven die in de toekomst nuttig zullen zijn voor uzelf of uw sitebeheerders. Voeg de bestaande pagina's toe of bewerk ze. Het toevoegen van enkele screenshots kan erg nuttig zijn.